Autovakuutus

Oletko kilpailuttamassa tai ostamassa autovakuutusta?  Vakuutustori.fi -sivustolta löydät kaiken, mitä sinun tulee tietää autovakuutuksista.

Sopiva vakuutus autollesi

Liikennevakuutus

Lain vaatima ja pakollinen kaikille liikenteessä käytettäville ajoneuvoille. Oltava voimassa myös ulkomailla. Korvaa yleensä vastapuolen ajoneuvovahingot.

Kaskovakuutus

Vapaaehtoinen ja korvaa valittavasta laajuudesta riippuen esim. oman auton kolari-, varkaus-, lasi- ja ilkivaltavahinkoja. Sinun on mahdollista ostaa osa- tai täyskasko.

Autovakuutus

Autovakuutus muodostuu kahdesta osasta eli lakisääteisestä liikennevakuutuksesta sekä vapaaehtoisesta kaskovakuutuksesta. Liikennevakuutus on Suomessa pakollinen kaikille liikennöiville ajoneuvoille ja se korvaa kaikki liikenteessä aiheuttamasi henkilövahingot ja mahdolliset syyttömän osapuolen omaisuuden vahingot.

Likennevakuutus ei kuitenkaan korvaa omalle autollesi sattuvia vahinkoja ja tästä syystä usein suositellaan lisäksi kaskovakuutuksen hankkimista. Näin ollen autovakuutus sisältää kattavimmillaan myös vapaaehtoisen kaskovakuutuksen. Eri vakuutusyhtiöillä on hyvin erilaisia kaskovakuutusvaihtoehtoja riippuen tarvittavista lisäturvista.

Autovakuutus vertailu

Kun vertaillaan eri autovakuutustarjouksia, asiakkaan tulee ensisijaisesti selvittää mitä autovakuutus korvaa. Tämä on tärkeää siitä syystä, että eri vakuutusyhtiöiden autovakuutuksien sisällöissä sekä mitä ne korvaavat vahingon sattuessa on suuria eroja. Tästä syystä vakuutuksien hintojen välillä on luonnollisesti myös huomattavia vaihteluita. 

Autovakuutusten hintoja on nykyisin varsin helppoa vertailla netissä autovakuutus laskureilla. Kilpailuta autovakuutus siis tasaisin väliajoin ja näin varmistat itsellesi riittävän kattavan ja mahdollisimman edullisen vakuutuksen.

Autovakuutustarjous - Muistathan tarkastaa nämä asiat

 • Vakuutuksen kattavuus

  Miten kattavan vakuutuksen tarvitset ja sisältyykö kaikki tarvitsemasi turvat saamaasi tarjoukseen.

 • Omavastuu

  Tarkista autovakuutuksen omavastuun osuus eli paljonko sinun tulee maksaa itse vahingon sattuessa.

 • Autovakuutuksen bonukset

  Miten nopeasti kerrytät bonuksia ja kuinka ne vaikuttavat vakuutuksesi hintaan.

 • Bonukset vahingon sattuessa

  Muista tarkistaa sopimuksesta laskevatko bonuksesi heti ensimmäisestä vahingosta ja kuinka se vaikuttaa vakuutuksesi hintaan.

 • Autovakuutuksen hinta

  Tarkista ettei saamassasi tarjouksessa ole vain tilapäinen hinnan alennus vaa, että sama edullinen hinta pysyy sinulle myös jatkossa.

Autovakuutuksen hinta

Autovakuutus hinta määräytyy aina henkilökohtaisesti ja jokaisella yhtiöllä on omat hinnoitteluperusteet ja ne voivat vaihdella huomattavastikin yhtiöstä riippuen. Yleisiä hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat kuitenkin valittu vakuutusturvan laajuus, vakuutuksen ottajan tiedot, itse vakuutettava auto sekä vuosittaiset ajokilometrit. 

Tänä päivänä hinnoittelu on erittäin dynaamista (kuten esimerkiksi lentolipuissa) ja hinta vaihtelee usein. Tästä syystä on tärkeää kilpailuttaa autovakuutus säännöllisesti.

Tyypillinen pakollinen liikennevakuutus maksaa vuodessa noin 200 euroa. Suuri ero hinnoissa vakuutusyhtiöiden välillä tuleekin siitä, millaisia lisäturvia asiakas tarvitsee. Uusiin ja kalliimpiin autoihin otetaan usein kattavampi vakuutusturva verrattuna vanhempiin ja halvempiin autoihin. Mitä kattavammat turvat tarvitaan, niin luonnollisesti sitä enemmän hinta nousee. Autovakuutusten hinnoissa voikin olla vuodessa jopa useiden satojen eurojen eroja eri yhtiöiden välillä.

Hintaan vaikuttavat tekijät

Auto luonnollisesti vaikuttaa hintaan. Vakuutusyhtiö laskee dynaamisesti paljonko vahinkoja saman tyypin autolle tapahtuu ja paljonko korvaussummat yleensä ovat olleet. Hinta on yleensä premium-luokan autoissa suurempi kuin edullisissa autoissa.

Autovakuutuksen hintaan vaikuttaa aina vakuutuksenottajan tiedot. Vakuutusyhtiö vertaa tietoja vahinkotilastoihin. Hinta on tänä päivänä dynaaminen ja tästä syystä on tärkeää, että kilpailutat vakuutukset säännöllisesti. Kysyttäviä tietoja ovat:

 • Ikä
 • Asuinpaikka (postinumero)
 • Vahinkohistoria
 • Kerrytetty autovakuutuksen bonus

Autovakuutuksen hintaan vaikuttaa myös auton tiedot, esimerkiksi

 • Auton vuosimalli ja merkki
 • Ajokilometrit
 • Moottorin teho ja sylinteritilavuus

Autovakuutuksen hinnan saat selville jo ennen auton ostamista, jos tiedossasi on ostettavan auton rekisterinumero.

Halvin autovakuutus

Autovakuutusta valittaessa ja hintaa vertaillessa kannattaa aina vertailla kokonaiskustannuksia. Halvin autovakuutus voi vahingon sattuessa muuttuakin lopulta hyvin kalliiksi, jos se ei korvaakaan sattunutta vahinkoa. 

Edellä läpikäymämme autovakuutustarjous ohjeiden avulla voit helposti löytää halvimman autovakuutuksen juuri sinun ehdoillasi. Kun olet varmistanut ohjeiden avulla, että saamasi autovakuutus tarjoukset sisältävät kaikki sinulle tärkeät asiat, voit huoletta valita tarjousten joukosta edullisen ja itsellesi parhaiten sopivan autovakuutuksen.

Lisätietoa ajoneuvovakuutuksista

Liikennevakuutus

Lain vaatima ja pakollinen kaikille liikenteessä käytettäville ajoneuvoille.

Kaskovakuutus

Kaskovakuutus korvaa onnettomuudessa oman ajoneuvosi vahinkoja.