Avainlippu

Henkivakuutus

Henkivakuutus on lähimmäisten turvaksi otettava vakuutus. Lue alta mitä sinun tulee ottaa huomioon vakuutusta ostaessasi.

Tapaturman ja vakavan sairauden turva henkivakuutuksena

Taloudellinen turva lähimmäisillesi

Turvaa perheesi ja lähimmäistesi elintason, jos sinulle sattuisi pahin.

Laaja kattavuus

Henkivakuutus kattaa sekä sairauden että tapaturman aiheuttaman kuoleman.

Valitse sopiva

Voit itse valita sinulle parhaiten sopivan henkivakuutuksen suuruuden elämäntilanteesi mukaan.

Miksi henkivakuutus kannattaa hankkia?

Suomessa kuolee joka vuosi 10 000 parhaassa työiässä olevaa ihmistä. Oletko koskaan miettinyt miten perheesi tulisi toimeen, jos sinä menehtyisit yllättäen? Henkivakuutuksella voit turvata perheesi arkea ja suojata heitä ylimääräisiltä taloushuolilta, jos sinulle sattuisi pahin. Henkivakuutuksen kertakorvaus antaa lähimmäisillesi aikaa järjestellä talouttaan rauhassa uusiksi ja auttaa heitä näin pahimman yli.

Vakuutustori ei tällä hetkellä tarjoa pelkkää henkivakuutusta, mutta yritämme saada vakuutuksen valikoimiimme mahdollisimman pian.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Henkivakuutus korvaa:

  • sairauden aiheuttaman kuoleman
  • tapaturman aiheuttaman kuoleman

Henkivakuutuksesta maksetaan valitsemallesi edunsaajalle kertakorvaus. Kertakorvauksen määrä riippuu vakuutuksesi turvan suuruudesta, mutta pienikin suoja tuo suurta helpotusta pahimman sattuessa. Henkivakuutus on erityisen tärkeä, jos sinulle on lapsia tai asuntolainaa. Läheisesi voivat tällöin käyttää henkivakuutuskorvauksen esimerkiksi asuntolainan lyhentämiseen, päivittäisiin kuluihin tai perintöveron maksamiseen.

Turvasta saat kertakorvauksen, kun sinulle tapahtuu vakuutusehdot täyttävä tapaturma tai vakava sairaus. Vastaavanlaisten vakuutusten sisältö vaihtelee vakuutusyhtiöittäin, joten on hyvä tarkistaa, että vakuutus on itselle sopiva.

Vakuutustorin kautta voit ostaa itsellesi turvan täältä. Hyvä pääsääntö on, että mitä suurempi korvaussumma ja mitä laajempi kattavuus vakuutuksella on, sitä suurempi vakuutusmaksu.

Henkilön, joka haluaa varmistua, että läheisillä on taloudellinen turva, jos hänelle sattuisi pahin. Henkivakuutus on tärkeä jos perheessä on totuttu hyvään elintasoon ja haluaa varmistua, että elintaso säilyy hetkellisesti. Vakuutustori Tuloturva -vakuutus korvaa 12 x valitun korvaussumman tapaturmaisessa kuolemassa. 

Hintaan vaikuttaa normaalisti ikä ja valittu korvaussumma. Henkivakuutus kannattaa kilpailuttaa, koska suuriakin eroja hinnassa voi olla.

Lähiomaisille (puoliso ja lapset) maksettava henkivakuutuskorvaus on kokonaan perintöveron alaista. Muille kuin lähiomaisille maksettava korvaus on kokonaan veronalaista pääomatuloa. Mikäli olet avoliitossa, tulee uusin verolinjaus aina tarkistaa verottajalta.

Jos ostit vakuutuksen meiltä, löydät tiedot omilta sivuiltasi tai kysy apua asiakaspalvelustamme.

Jokaisella vakuutusyhtiöllä on oma korvauskäsittely ja -prosessi, joten helpointa on etsiä korvauspalvelun lomake, jonka kautta voit hakea korvauksia. Muistathan liittää mukaan pyydetyt lisätiedot tapahtuneesta vahingosta, jota tarvitaan käsittelyn tueksi.

Korvaus maksetaan päätöksestä kuukauden sisällä tilillesi.

Koska kyseessä on vakuutuskorvaus, voit käyttää varat miten haluat. Vakuutusyhtiö ei voi määrittää miten käytät varat. Korvaus ei myöskään vaikuta esimerkiksi ansiosidonnaiseen työttömyyskorvaukseen.

logo

Hei!

Oletko varma, että et tarvitse lisäturvaa?