Vakuutukset

Vakuutustori auttaa löytämään parhaat vakuutukset.

Tietoa vakuutuksista

Henkilö

Henkilövakuutuksen alta löydät vakuutuksen työttömyyttä, tapaturmaa, sairastumista ja kuolemaa varten.

Auto

Tietoa liikenne-, osakasko ja kaskovakuutuksista.

Koti

Tietoa koti-, vastuu- ja oikeusturva vakuutuksista. Miksi valita laaja kotivakuutus suppean sijaan?

Osta vakuutus netistä

Vakuutustori.fi tarjoaa vakuutusvertailun ilmaiseksi ja ei sido sinua mihinkään. Tuomme jatkuvasti lisää vakuutuksia vertailtavaksi. Asiakkaana olet meille arvokas ja toivommekin, että sivustojemme kautta saatava tieto vakuutuksista auttaa sinua tekemään parempia ratkaisuja vakuutusta ostaessa ja säästää sinulle rahaa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Vakuutuksella voit korvaa vahingon ennaltamäärätyssä tilanteessa. Vakuutussopimus solmitaan vakuutusyhtiön kanssa. Luonnollisen henkilön (ihmisen) vakuutus voi olla henkilövakuutus, jossa kohteena on henkilö tai vahinkovakuutus, jossa kohteena voi olla esim. esine.

Vakuutuksenottaja solmii sopimuksen vakuutusyhtiön kanssa. Joskus kysytään erikseen myös vakuutettua, jolloin vakuutettu henkilö voit olla sinä itse tai esim. lapsesi.

Vakuutettu voi olla eri henkilö kuin vakuutuksenottaja. Esimerkiksi vanhempi voi olla vakuutuksenottaja, mutta lapsi on vakuutettuna sopimuksessa. Vakuutus korvaa pääsääntöisesti vain vakuutetun vahingot ja tapaturmat.

Jos olet vakuutuksenottaja, voit hallinnoida vakuutustasi, mutta koska vakuutusyhtiöiden tuotteiden ehdoilla on eroja, et todennäköisesti voi siirtää vakuutustasi, mutta voit ostaa haluamastasi vakuutusyhtiöstä uuden vakuutuksen ja irtisanoa vanhan. Suosittelemme aina tarkistamaan vakuutusehdot ennen kuin teet näihin muutoksia, koska kun vakuutus on irtisanottu, et välttämätä saa sitä takaisin alkuperäisillä ehdoilla.

Vakuutuskirja esittää sinulle keskeiset kohdat vakuutuksesta. Mikä vakuutus on kyseessä, kuka tai mikä on vakuutettu, kuinka pitkä on vakuutuskausi ja mikä on vakuutusmaksun suuruus. Vakuutuskirjassa ei yleensä ole esitettynä vakuutuksen yleisiä ehtoja.

Hyvä pääsääntö on, että älä vakuuta jotain mihin et tarvitse vakuutusta. Vakuutuksia saa kodille, omaisuudelle, lemmikeille, yritystoiminnalle, tapaturmille ja kuoleman varalle ja jokaisen pitää itse harkita vakuutuksen tarvetta eri tilanteiden varalle. 

Monet vuokranantajat vakuuttavat sijoitusasuntonsa vahinkojen varalta, mutta koska tämä ei yleensä korvaa vuokralaisen aiheuttamia vahinkoja, vuokranantajat vaativat vuokrasopimusta tehtäessä laajaa kotivakuutusta. Todistukseksi yleensä riittää vakuutuskirja, josta ilmenee yhteenveto kotivakuutuksesta.

Tarkista mistä vakuutusyhtiöstä vakuutus on otettu. Jokaisella vakuutusyhtiöllä on oma korvauskäsittely ja -prosessi, joten helpointa on etsiä korvauspalvelun lomake, jonka kautta voit hakea korvauksia. Muistathan liittää mukaan pyydetyt lisätiedot tapahtuneesta vahingosta, jota tarvitaan käsittelyn tueksi.