Avainlippu

Tuloturva

Pidä huoli taloudestasi työttömyyden ja työkyvyttömyyden kohdatessa. Jo alle 15€/kk saat turvan, jolla maksaa laskuja, lainaeriä tai muita juoksevia kuluja työttömyyden, sairauden tai loukkaantumisen sattuessa. Tuloturva -vakuutus sopii myös yrittäjille.

Miksi tarvitsen Tuloturvan?

Oletko miettinyt miten rahasi riittävät mikäli jäisit työttömäksi tai joutuisit sairauslomalle loukkaantumisen tai sairastumisen vuoksi? Työttömyyden ja yli kuukauden sairausloman kestävän sairausloman alkaessa, tulot vähentyvät jopa 30%. Näissä tilanteissa arjen kuluista ei välttämättä selviä tai taloudellinen tilanne voi tuntua tiukalta. Joustavalla ja jopa alle 15€ kuukausimaksulla pystyt varautumaan taloudellisiin stressitilanteisiin.

Kun ostat suomalaisen Vakuutustorin Tuloturvan, saat kuukausittaista rahallista lisäturvaa, jolla voit helpottaa omaasi ja perheesi arkea. Voit käyttää Tuloturvasta saadut varat miten haluat ja tämä ei vaikuta ansiosidonnaiseen tai kelan korvauksiin vaan maksetaan tämän lisäksi.

Suomalaista palvelua

Avainlippu

Vakuutustori tarjoaa suomalaista palvelua, on mukana vahvistamassa suomalaisten taloudellista hyvinvointia sekä on mukana luomassa lisää työpaikkoja Suomeen.

Miten Tuloturva-vakuutus toimii?

Miten tuloturva vakuutus toimii?

Työttömyys

Tuloturvasta saat kuukausittaista rahallista korvausta työttömyyden kohdatessa. Tämä maksetaan ansiosidonnaisen työtttömyysturvan lisäksi.

Työkyvyttömyys

Tuloturvasta saat kuukausittaista rahallista korvausta pysyvän tai tilapäisen työkyvyttömyyden varalta, jos esimerkiksi sairastut tai joudut tapaturmaan.

Henki

Tuloturva toimii myös henkivakuutuksena ja antaa rahallista turvaa tapaturmaisen kuoleman varalta.

Mihin voin käyttää Tuloturvasta saadut varat?

Voit käyttää varat miten itse haluat. Onkin siis tärkeää, että vakuutus on sinulla koko ajan voimassa, koska jos esimerkiksi joudut työttömäksi yli 30 päivän ajaksi, alat saamaan korvauksia takautuvasti heti ensimmäisestä työttömyyspäivästäsi. Asiakkaamme ovatkin käyttäneet varoja laskujen, vuokran ja lainojen maksuun. 

Sopiiko vakuutus minulle?

Vakuutus on hyvin yksinkertainen. Sinun tulee olla ollut 6kk seuraavissa työsuhteissa:

 • Kokoaikaisessa vakituisessa työsuhteessa
 • Osa-aikaisessa vakituisessa työsuhteessa (16 h/viikko)
 • Yrittäjä tai ammatinharjoittaja

Tämän lisäksi vakuutuksen tulee olla voimassa vähintään 4kk ennen kuin olet tietoinen, että olet jäämässä työttömäksi tai jäät työttömäksi. 

Mikäli sinulle tapahtuu tapaturma esimerkiksi viikon päästä vakuutuksen ostamisen jälkeen ja joudut työkyvyttömäksi, saat haettua korvauksia heti.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tuloturva on vapaaehtoinen vakuutus, joka tuo turvaa odottamattomiin elämäntilanteisiin. Jos esimerkiksi jäät työttömäksi tai sairastumisen tai loukkaantumisen vuoksi et pysty esimerkiksi työskentelemään yli 30 päivään, tuloturvavakuutuksen kautta voit saada kuukausittaisia lisätuloja. Korvauksen käyttötarkoituksen saat itse päättää ja tämä ei vaikuta ansiosidonnaiseen työttömyysturvaasi, vaan korvaus maksetaan sen päälle.

Tiesitkö, että mikäli olet sairaana pitkään ja joudut Kelan päivärahalle, voivat kuukausitulosi vähentyä jopa 30 – 50 %.

Vakuutuksenantajana ja vakuutusyhtiönä toimii iso ja hyvämaineinen ruotsalainen vakuutuskonserni Maiden Life & General Insurance, joka toimii pohjoismaissa ja Keski-Europpassa. Vakuutusyhtiö erikoistuu henkilövakuuttamiseen, johon myös Tuloturva kuuluu. Lisätietoja löydät täältä.

Tuloturvasta voit saada kuukausittaista rahallista korvausta, mikäli joudut pysyvästi työttömäksi. Vakuutustorin Tuloturva tuo turvaa kaikkialla maailmassa 24/7:

 • Yli 30 päivää kestävältä työttömyydeltä
 • Yli 30 päivää kestävältä tahattomalta työkyvyttömyydeltä, kun työkyvyttömyys johtuu sairaudesta
 • Tapaturman aiheuttama työkyvyttömyydellä ei ole vähimmäisaikaa, vaan korvauksia voi hakea heti, mikäli vakuutuksen voimaantulon jälkeen joudut tapaturmaan
 • Tapaturmaisen kuoleman korvaussumma on 12 x valitsemasi korvaussumma

Vakuutustorin kautta voit ostaa itsellesi tuloturvan täältä. Hyvä pääsääntö on, että mitä suurempi korvaussumma ja mitä laajempi kattavuus vakuutuksella on, sitä suurempi vakuutusmaksu.

Ei. Tuloturva on juuri tarkoitettu tuomaan lisätuloja työttömyyden tai työkyvyttömyyden sattuessa omalle kohdalle. Ehtojen täyttyessä sinulle maksetaan valitsemasi kuukausittainen korvaussumma tilillesi. 

Kyllä, tietyin varauksin.

Työttömyydestä  ja työkyvyttömyydestä saadut korvaukset ovat veronalaista tuloa, mutta vakuutusyhtiöltä saatu korvaus ei vaikuta ansiosidonnaiseen päivärahaasi, koska et saa korvausta työstä vaan kyseessä on vapaaehtoinen vakuutus.

Henkivakuutuskorvaus on perintöveronalaista tuloa. Otathan huomioon, että verotus voi aina muuttua tulevaisuudessa.

Tuloturva on vapaaehtoinen vakuutus ja sopii lähes kaikille aikuisille. 

Ehdot pähkinänkuoressa:

 • Sinun tulee olla iältäsi 18 – 64-vuotias vakuutuksen aktivoimiseksi.
 • Olet ollut vakituisessa työsuhteessa tai yrittäjänä vähintään 6 kk ajan ja työaikasi on ollut vähintään 17 tuntia viikossa.
 • Asut vakituisesti Suomessa ja kuulut Suomen sosiaaliturvan piiriin.
 • Olet täysin työkykyinen
 • Vakuutusta ottaessasi et ole tietoinen irtisanomisesta tai tulevasta työttömyydestä.

Tuloturva sopii myös päätoimiselle yrittäjälle tai ammatinharjoittajalle. Tärkeintä on, että olet tehnyt vähintään 6 kk ajan töitä päätoimisena yrittäjänä ja kuulut Suomen sosiaaliturvan piiriin. Voit myös varmistaa asian asiakaspalvelustamme.

Yrittäjänä voit myös olla oikeutettu vähentämään vakuutusmaksut yrityksen kuluna. Tämä pitää aina tarkistaa omalta kirjanpitäjältä.

Lue lisää täältä.

Mikäli haluat korottaa korvaussummaa, voit ostaa uuden samanlaisen vakuutuksen. On tärkeää huomata, että tällöin vakuutus on todellakin uusi vakuutus ja mikäli vanhan vakuutuksen voimassaoloaikana sinulle on maksettu korvauksia esim. tapaturmaan liittyen, et saa uudesta vakuutuksesta todennäköisesti korvauksia samaan vammaan liittyen.

Mikäli haluat vähentää korvaussummaasi ja täten pienentää kuukausierääsi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Vakuutustorin Tuloturvan korvausasiat käsittelee:

TPA Claims & Admin AB (TPA). Kun työttömyys tai vahinko tapahtuu, olethan mahdollisimman nopeasti yhteydessä TPA:n asiakaspalveluun sähköpostitse vahingot@tpaclaims.fi  Voit myös soittaa asiakaspalveluun numeroon 0800 133 233. Asiakaspalvelua saa suomeksi ja englanniksi.

Linkki korvaushakemukseen

Vakuutustori.fi on Suomen Finanssivalvonnan valvonnassa toimiva vakuutusasiamies, joka tarjoaa henkilövakuutuksia Suomessa. Yrityksemme erikoistuu henkilövakuutuksiin ja tarjoaa kaikille suomalaisille parempaa työttömyys- ja työkyvyttömyysturvaa. Vakuutusten ostaminen kauttamme on helppoa, turvallista ja joustavaa. Asiakkaamme voivat hallita kauttamme ostettuja vakuutuksia ja omia tietoja OmaTili-palvelumme kautta.

Vakuutusehdot ja muut dokumentit löytyvät alta. Vakuutussopimuksen allekirjoituksen yhteydessä alkuperäiset ehdot ja liitteet tallennetaan sähköiseen arkistoon, josta saat ne aina tarpeen vaatiessa.

EHDOT
VAKUUTUSTIETOLOMAKE (IPID)
ENNAKKO-OSTOTIEDOT

logo

Hei!

Oletko varma, että et tarvitse lisäturvaa?