Avainlippu

Lainaturva

Hyvä asiakas, 
Olet ollut kiinnostunut lainojesi takaisinmaksun turvaamisesta ja Vakuutustori tarjoaa sinulle kattavaa Tuloturvaa, jolla voit varmistaa lainojesi takaisinmaksun työttömyyden ja työkyvyttömyyden kohdatessa. 

Mikä on lainaturva?

Lainaturva on tyypillisesti tiettyyn lainaan tai luottoon liitetty vakuutustuote, jolla voi varmistaa lainan takaisinmaksun työttömyyden, työkyvyttömyyden tai kuoleman sattuessa. Suomalaisilla on kasvavissa määrin lainaturva-vakuutus liitettynä juuri asuntolainaan. Kuitenkin useimmilla meillä on myös muita lainoja, kuten luottokorttilainaa, osamaksuja, autolainaa tai remonttilainaa ja kaikkiin näihin lainoihin ei ole edes mahdollisuutta ottaa laina- tai takaisinmaksuturvaa. 

Vakuutustori Tuloturva -vakuutus toimii kuten lainaturva, mutta sitä ei ole sidottu yhteenkään lainaan ja asiakkaana saat itse päättää mihin korvaussumman käytät. Voit käyttää varat esimerkiksi laskuihin, ruokaostoksiin tai valittuihin lainalyhennyksiin.

Lainaturvasta joustavaa helpotusta työttömyyden ja työkyvyttömyyden varalta - Miten vakuutus auttaa jos säästöjä ei ole?

Vakuutus otetaan yleensä odottamattomia tilanteita varten, koska haluamme turvata omaisuutemme, perheemme tai itsemme onnettomuuksien varalta. Monella meistä ei ole säästöjä, jolla voimme jatkaa normaalia elämää jos jäämme esimerkiksi työttömäksi tai loukkaannumme vakavasti ja joudumme pitkälle sairauslomalle ja kelan päivärahalle. Vakuutustori Tuloturva -vakuutus toimii arjen turvana jos näin tapahtuisi ja toimii, vaikka lainaturvana. 

Miten Tuloturva -vakuutus toimii lainaturvana?

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tuloturva on vapaaehtoinen vakuutus, joka tuo turvaa odottamattomiin elämäntilanteisiin. Jos esimerkiksi jäät työttömäksi tai sairastumisen tai loukkaantumisen vuoksi et pysty esimerkiksi työskentelemään yli 30 päivään, tuloturvavakuutuksen kautta voit saada kuukausittaisia lisätuloja. Korvauksen käyttötarkoituksen saat itse päättää ja tämä ei vaikuta ansiosidonnaiseen työttömyysturvaasi, vaan korvaus maksetaan sen päälle.

Tiesitkö, että mikäli olet sairaana pitkään ja joudut Kelan päivärahalle, voivat kuukausitulosi vähentyä jopa 30 – 50 %.

Tuloturvasta voit saada kuukausittaista rahallista korvausta, mikäli joudut pysyvästi työttömäksi. Vakuutustorin Tuloturva tuo turvaa kaikkialla maailmassa 24/7:

  • Yli 30 päivää kestävältä työttömyydeltä
  • Yli 30 päivää kestävältä tahattomalta työkyvyttömyydeltä, kun työkyvyttömyys johtuu sairaudesta
  • Tapaturman aiheuttama työkyvyttömyydellä ei ole vähimmäisaikaa, vaan korvauksia voi hakea heti, mikäli vakuutuksen voimaantulon jälkeen joudut tapaturmaan
  • Tapaturmaisen kuoleman korvaussumma on 12 x valitsemasi korvaussumma

Vakuutustorin kautta voit ostaa itsellesi tuloturvan täältä. Hyvä pääsääntö on, että mitä suurempi korvaussumma ja mitä laajempi kattavuus vakuutuksella on, sitä suurempi vakuutusmaksu.

Ei. Tuloturva on juuri tarkoitettu tuomaan lisätuloja työttömyyden tai työkyvyttömyyden sattuessa omalle kohdalle. Ehtojen täyttyessä sinulle maksetaan valitsemasi kuukausittainen korvaussumma tilillesi. 

Kyllä, tietyin varauksin.

Työttömyydestä  ja työkyvyttömyydestä saadut korvaukset ovat veronalaista tuloa, mutta vakuutusyhtiöltä saatu korvaus ei vaikuta ansiosidonnaiseen päivärahaasi, koska et saa korvausta työstä vaan kyseessä on vapaaehtoinen vakuutus.

Henkivakuutuskorvaus on perintöveronalaista tuloa. Otathan huomioon, että verotus voi aina muuttua tulevaisuudessa.

Tuloturva on vapaaehtoinen vakuutus ja sopii lähes kaikille aikuisille. 

Ehdot pähkinänkuoressa:

  • Sinun tulee olla iältäsi 18 – 63-vuotias vakuutuksen aktivoimiseksi.
  • Olet ollut vakituisessa työsuhteessa tai yrittäjänä vähintään 6 kk ajan ja työaikasi on ollut vähintään 17 tuntia viikossa.
  • Asut vakituisesti Suomessa ja kuulut Suomen sosiaaliturvan piiriin.
  • Olet täysin työkykyinen
  • Vakuutusta ottaessasi et ole tietoinen irtisanomisesta tai tulevasta työttömyydestä.

Tuloturva sopii myös päätoimiselle yrittäjälle tai ammatinharjoittajalle. Tärkeintä on, että olet tehnyt vähintään 6 kk ajan töitä päätoimisena yrittäjänä ja kuulut Suomen sosiaaliturvan piiriin. Voit myös varmistaa asian asiakaspalvelustamme.

Yrittäjänä voit myös olla oikeutettu vähentämään vakuutusmaksut yrityksen kuluna. Tämä pitää aina tarkistaa omalta kirjanpitäjältä.

Lue lisää täältä.

Mikäli haluat korottaa korvaussummaa, voit ostaa uuden samanlaisen vakuutuksen. On tärkeää huomata, että tällöin vakuutus on todellakin uusi vakuutus ja mikäli vanhan vakuutuksen voimassaoloaikana sinulle on maksettu korvauksia esim. tapaturmaan liittyen, et saa uudesta vakuutuksesta todennäköisesti korvauksia samaan vammaan liittyen.

Mikäli haluat vähentää korvaussummaasi ja täten pienentää kuukausierääsi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Vakuutustorin Tuloturvan korvausasiat käsittelee:

TPA Claims & Admin AB (TPA). Kun työttömyys tai vahinko tapahtuu, olethan mahdollisimman nopeasti yhteydessä TPA:n asiakaspalveluun sähköpostitse vahingot@tpaclaims.fi  Voit myös soittaa asiakaspalveluun numeroon 0800 133 233. Asiakaspalvelua saa suomeksi ja englanniksi.

 

Vakuutuksenantajana ja vakuutsyhtiönä toimii hyvämaineinen ruotsalainen vakuutuskonserni Maiden Life & General Insurance, joka toimii pohjoismaissa ja Keski-Europpassa. Vakuutusyhtiö erikoistuu henkilövakuuttamiseen, johon myös Tuloturva kuuluu. Lisätietoja löydät täältä.

Vakuutustori.fi on Suomen Finanssivalvonnan valvonnassa toimiva vakuutusasiamies, joka tarjoaa henkilövakuutuksia Suomessa. Yrityksemme erikoistuu henkilövakuutuksiin ja tarjoaa kaikille suomalaisille parempaa työttömyys- ja työkyvyttömyysturvaa. Vakuutusten ostaminen kauttamme on helppoa, turvallista ja joustavaa. Asiakkaamme voivat hallita kauttamme ostettuja vakuutuksia ja omia tietoja OmaTili-palvelumme kautta.

logo

Hei!

Valitettavasti, et saanut lainatarjouksia. Aasa kannustaa fiksuun talouden hoitoon ja suosittelee Vakuutustorin Tuloturvaa, jolla varmistan lainojesi takaisinmaksun.

logo

Hei!

Oletko varma, että et tarvitse lisäturvaa?