Avainlippu

Laskuturva

Laskuturvalla katat laskusi ja muita kiinteitä kulujasi jos joudut työttömäksi, sairastut tai loukkaannut. Korvaus maksetaan tilillesi ja voit käyttää varat miten haluat.

Miksi tarvitsen Laskuturvan?

Oletko miettinyt miten rahasi riittävät mikäli jäisit työttömäksi tai joutuisit sairauslomalle loukkaantumisen tai sairastumisen vuoksi? Voit varautua tulojen tippumiseen jo alle 15 € / kk hinnalla, mikä vastaa reilu lounaan hintaa ja pystyt turvaamaan laskujesi ja lainojesi maksuja.

Suurinta osaa suomalaisia kohtaa jossakin elämäntilanteessa väliaikainen työttömyys, pidempi sairausloma loukkaantumisen tai sairastumisen vuoksi. Harva kuitenkaan tietää tai varautuu siihen, että jo kuukauden jälkeen sairausloman alusta, tulotaso tippuu jopa 40%, kun työntekijä tippuu kelan päivärahoille. Tämä tarkoittaa 3 000 euron kuukausipalkasta jopa 900 euroa vähemmän tuloja joka kuukausi. 

Laskuturvasta voit valita esimerkiksi 500 euron korvaustason, jolloin saat 500 euroa joka kuukausi, kun olet työkyvyttömänä yli 30 päivän ajan. Pienellä kuukausimaksulla saat siis kattavan turvan arjen menoihin. Turva on myös irtisanottavissa koska tahansa. Osta vakuutus tästä!

Miten Laskuturvan varat voi käyttää?

Varat maksetaan suoraan osoittamallesi tilille. Varat voit käyttää miten haluat. Koska kyseessä on vakuutuksesta saatava korvaus, tämä ei vaikuta muihin saamiisi etuihin tai etuuksiin, kuten asumistukeen tai sairauspäivärahoihin.

Avainlippu

Vakuutustori tarjoaa suomalaista palvelua, on mukana vahvistamassa suomalaisten taloudellista hyvinvointia sekä on mukana luomassa lisää työpaikkoja Suomeen.

Työttömyys

Tuloturvasta saat kuukausittaista rahallista korvausta työttömyyden kohdatessa. Tämä maksetaan ansiosidonnaisen työtttömyysturvan lisäksi.

Työkyvyttömyys

Tuloturvasta saat kuukausittaista rahallista korvausta pysyvän tai tilapäisen työkyvyttömyyden varalta, jos esimerkiksi sairastut tai joudut tapaturmaan.

Henki

Tuloturva toimii myös henkivakuutuksena ja antaa rahallista turvaa tapaturmaisen kuoleman varalta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Laskuturvan virallinen tuotenimi on Tuloturva-vakuutus. Mikäli sinulla on siis Vakuutustorin Tuloturva, olet kattanut kiinteiden kulujesi maksun, kuten Laskuturvassa.

Tuloturva on vapaaehtoinen vakuutus, joka tuo turvaa odottamattomiin elämäntilanteisiin. Jos esimerkiksi jäät työttömäksi tai sairastumisen tai loukkaantumisen vuoksi et pysty esimerkiksi työskentelemään yli 30 päivään, tuloturvavakuutuksen kautta voit saada kuukausittaisia lisätuloja. Korvauksen käyttötarkoituksen saat itse päättää ja tämä ei vaikuta ansiosidonnaiseen työttömyysturvaasi, vaan korvaus maksetaan sen päälle.

Tiesitkö, että mikäli olet sairaana pitkään ja joudut Kelan päivärahalle, voivat kuukausitulosi vähentyä jopa 30 – 50 %.

Tuloturvasta voit saada kuukausittaista rahallista korvausta, mikäli joudut pysyvästi työttömäksi. Vakuutustorin Tuloturva tuo turvaa kaikkialla maailmassa 24/7:

  • Yli 30 päivää kestävältä työttömyydeltä
  • Yli 30 päivää kestävältä tahattomalta työkyvyttömyydeltä, kun työkyvyttömyys johtuu sairaudesta
  • Tapaturman aiheuttama työkyvyttömyydellä ei ole vähimmäisaikaa, vaan korvauksia voi hakea heti, mikäli vakuutuksen voimaantulon jälkeen joudut tapaturmaan
  • Tapaturmaisen kuoleman korvaussumma on 12 x valitsemasi korvaussumma

Vakuutustorin kautta voit ostaa itsellesi tuloturvan täältä. Hyvä pääsääntö on, että mitä suurempi korvaussumma ja mitä laajempi kattavuus vakuutuksella on, sitä suurempi vakuutusmaksu.

Ei. Tuloturva on juuri tarkoitettu tuomaan lisätuloja työttömyyden tai työkyvyttömyyden sattuessa omalle kohdalle. Ehtojen täyttyessä sinulle maksetaan valitsemasi kuukausittainen korvaussumma tilillesi. 

Kyllä, tietyin varauksin.

Työttömyydestä  ja työkyvyttömyydestä saadut korvaukset ovat veronalaista tuloa, mutta vakuutusyhtiöltä saatu korvaus ei vaikuta ansiosidonnaiseen päivärahaasi, koska et saa korvausta työstä vaan kyseessä on vapaaehtoinen vakuutus.

Henkivakuutuskorvaus on perintöveronalaista tuloa. Otathan huomioon, että verotus voi aina muuttua tulevaisuudessa.

Tuloturva on vapaaehtoinen vakuutus ja sopii lähes kaikille aikuisille. 

Ehdot pähkinänkuoressa:

  • Sinun tulee olla iältäsi 18 – 64-vuotias vakuutuksen aktivoimiseksi.
  • Olet ollut vakituisessa työsuhteessa tai yrittäjänä vähintään 6 kk ajan ja työaikasi on ollut vähintään 17 tuntia viikossa.
  • Asut vakituisesti Suomessa ja kuulut Suomen sosiaaliturvan piiriin.
  • Olet täysin työkykyinen
  • Vakuutusta ottaessasi et ole tietoinen irtisanomisesta tai tulevasta työttömyydestä.

Tuloturva sopii myös päätoimiselle yrittäjälle tai ammatinharjoittajalle. Tärkeintä on, että olet tehnyt vähintään 6 kk ajan töitä päätoimisena yrittäjänä ja kuulut Suomen sosiaaliturvan piiriin. Voit myös varmistaa asian asiakaspalvelustamme.

Yrittäjänä voit myös olla oikeutettu vähentämään vakuutusmaksut yrityksen kuluna. Tämä pitää aina tarkistaa omalta kirjanpitäjältä.

Lue lisää täältä.

Mikäli haluat korottaa korvaussummaa, voit ostaa uuden samanlaisen vakuutuksen. On tärkeää huomata, että tällöin vakuutus on todellakin uusi vakuutus ja mikäli vanhan vakuutuksen voimassaoloaikana sinulle on maksettu korvauksia esim. tapaturmaan liittyen, et saa uudesta vakuutuksesta todennäköisesti korvauksia samaan vammaan liittyen.

Mikäli haluat vähentää korvaussummaasi ja täten pienentää kuukausierääsi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Vakuutustorin Tuloturvan korvausasiat käsittelee:

TPA Claims & Admin AB (TPA). Kun työttömyys tai vahinko tapahtuu, olethan mahdollisimman nopeasti yhteydessä TPA:n asiakaspalveluun sähköpostitse vahingot@tpaclaims.fi  Voit myös soittaa asiakaspalveluun numeroon 0800 133 233 Asiakaspalvelua saa suomeksi ja englanniksi.

Linkki korvaushakemukseen

Vakuutuksenantajana toimii ruotsalainen vakuutuskonserni Maiden Life & General Insurance. Lisätietoja löydät täältä.

Vakuutustori.fi on Suomen Finanssivalvonnan valvonnassa toimiva vakuutusasiamies, joka tarjoaa henkilövakuutuksia Suomessa. Yrityksemme erikoistuu henkilövakuutuksiin ja tarjoaa kaikille suomalaisille parempaa työttömyys- ja työkyvyttömyysturvaa. Vakuutusten ostaminen kauttamme on helppoa, turvallista ja joustavaa. Asiakkaamme voivat hallita kauttamme ostettuja vakuutuksia ja omia tietoja OmaTili-palvelumme kautta.

Vakuutusehdot ja muut dokumentit löytyvät alta. Vakuutussopimuksen allekirjoituksen yhteydessä alkuperäiset ehdot ja liitteet tallennetaan sähköiseen arkistoon, josta saat ne aina tarpeen vaatiessa.

EHDOT
VAKUUTUSTIETOLOMAKE (IPID)
ENNAKKO-OSTOTIEDOT

logo

Hei!

Oletko varma, että et tarvitse lisäturvaa?