Vuokran ja asuntolainan maksuturva

Yhdellä turvalla katat asumiskustannuksiesi laskujen ja lainojen maksun.

Vuokran ja asuntolainan maksuturva

Suurinta osaa suomalaisia kohtaa väliaikainen työttömyys, sairastumisesta johtuva yli 30 päivän mittainen poissaolo töistä. Harva kuitenkaan tietää, että esimerkiksi sairastuessa tulotaso tippuu jopa 40% normaalista, kun työntekijä tippuu kelan päivärahoille. Tämä tarkoittaa 3 000 euron kuukausipalkasta jopa 900 euroa vähemmän tuloja joka kuukausi. Vakuutuksella saat lisävaroja, jolloin sinun ei tarvitse murehtia miten maksaa asumisen kuluja.

Vuokran ja asuntolainan maksuturvasta voit valita esimerkiksi 1000 euron korvaustason, jolloin saat 1000 euroa joka kuukausi, kun olet työkyvyttömänä yli 30 päivän ajan. Pienellä kuukausimaksulla saat siis kattavan turvan arjen menoihin.

Miten varat voi käyttää?

Varat maksetaan suoraan osoittamallesi tilille. Varat voit käyttää miten haluat. Koska kyseessä on vakuutuksesta saatava korvaus, tämä ei vaikuta muihin saamiisi etuihin tai etuuksiin, kuten asumistukeen tai sairauspäivärahoihin.

Hinta alkaen alle 0,5€ / päivä. 

Miksi tarvitsen vakuutuksen?

Varat maksetaan suoraan osoittamallesi tilille. Varat voit käyttää miten haluat. Koska kyseessä on vakuutuksesta saatava korvaus, tämä ei vaikuta muihin saamiisi etuihin tai etuuksiin, kuten asumistukeen tai sairauspäivärahoihin.

Suomalaista palvelua

Avainlippu

Vakuutustori tarjoaa suomalaista palvelua, on mukana vahvistamassa suomalaisten taloudellista hyvinvointia sekä on mukana luomassa lisää työpaikkoja Suomeen.

Työttömyys

Vuokran ja asuntolainan maksuturvasta saat kiinteää kuukausikorvausta jopa 12 000 € vuodessa, jos jäät työttömäksi. Voit käyttää varat asumiskustannustesi kattamiseksi tai mihin tahansa muihin laskuihin.

Työkyvyttömyys

Jos jäät työkvyvyttömäksi sairauden tai loukaantumisen vuoksi, maksuturva antaa mahdollisuuden kattaa juoksevat asumismenosi ja voit keskittyä itsesi parantamiseen.

Henkivakuutus

Maksuturva toimii toimii myös henkivakuutuksena ja antaa rahallista turvaa tapaturmaisen kuoleman varalta, jolloin läheistesi ei tarvitse miettiä, miten akuutit laskut voidaan maksaa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Laskuturvan virallinen tuotenimi on Tuloturva-vakuutus. Mikäli sinulla on siis Vakuutustorin Tuloturva, olet kattanut kiinteiden kulujesi maksun, kuten Laskuturvassa.

Tuloturva on vapaaehtoinen vakuutus, joka tuo turvaa odottamattomiin elämäntilanteisiin. Jos esimerkiksi jäät työttömäksi tai sairastumisen tai loukkaantumisen vuoksi et pysty esimerkiksi työskentelemään yli 30 päivään, tuloturvavakuutuksen kautta voit saada kuukausittaisia lisätuloja. Korvauksen käyttötarkoituksen saat itse päättää ja tämä ei vaikuta ansiosidonnaiseen työttömyysturvaasi, vaan korvaus maksetaan sen päälle.

Tiesitkö, että mikäli olet sairaana pitkään ja joudut Kelan päivärahalle, voivat kuukausitulosi vähentyä jopa 30 – 50 %.

Tuloturvasta voit saada kuukausittaista rahallista korvausta, mikäli joudut pysyvästi työttömäksi. Vakuutustorin Tuloturva tuo turvaa kaikkialla maailmassa 24/7:

  • Yli 30 päivää kestävältä työttömyydeltä
  • Yli 30 päivää kestävältä tahattomalta työkyvyttömyydeltä, kun työkyvyttömyys johtuu sairaudesta
  • Tapaturman aiheuttama työkyvyttömyydellä ei ole vähimmäisaikaa, vaan korvauksia voi hakea heti, mikäli vakuutuksen voimaantulon jälkeen joudut tapaturmaan
  • Tapaturmaisen kuoleman korvaussumma on 12 x valitsemasi korvaussumma

Vakuutustorin kautta voit ostaa itsellesi tuloturvan täältä. Hyvä pääsääntö on, että mitä suurempi korvaussumma ja mitä laajempi kattavuus vakuutuksella on, sitä suurempi vakuutusmaksu.

Ei. Tuloturva on juuri tarkoitettu tuomaan lisätuloja työttömyyden tai työkyvyttömyyden sattuessa omalle kohdalle. Ehtojen täyttyessä sinulle maksetaan valitsemasi kuukausittainen korvaussumma tilillesi. 

Kyllä, tietyin varauksin.

Työttömyydestä  ja työkyvyttömyydestä saadut korvaukset ovat veronalaista tuloa, mutta vakuutusyhtiöltä saatu korvaus ei vaikuta ansiosidonnaiseen päivärahaasi, koska et saa korvausta työstä vaan kyseessä on vapaaehtoinen vakuutus.

Henkivakuutuskorvaus on perintöveronalaista tuloa. Otathan huomioon, että verotus voi aina muuttua tulevaisuudessa.

Tuloturva on vapaaehtoinen vakuutus ja sopii lähes kaikille aikuisille. 

Ehdot pähkinänkuoressa:

  • Sinun tulee olla iältäsi 18 – 63-vuotias vakuutuksen aktivoimiseksi.
  • Olet ollut vakituisessa työsuhteessa tai yrittäjänä vähintään 6 kk ajan ja työaikasi on ollut vähintään 17 tuntia viikossa.
  • Asut vakituisesti Suomessa ja kuulut Suomen sosiaaliturvan piiriin.
  • Olet täysin työkykyinen
  • Vakuutusta ottaessasi et ole tietoinen irtisanomisesta tai tulevasta työttömyydestä.

Tuloturva sopii myös päätoimiselle yrittäjälle tai ammatinharjoittajalle. Tärkeintä on, että olet tehnyt vähintään 6 kk ajan töitä päätoimisena yrittäjänä ja kuulut Suomen sosiaaliturvan piiriin. Voit myös varmistaa asian asiakaspalvelustamme.

Yrittäjänä voit myös olla oikeutettu vähentämään vakuutusmaksut yrityksen kuluna. Tämä pitää aina tarkistaa omalta kirjanpitäjältä.

Lue lisää täältä.

Mikäli haluat korottaa korvaussummaa, voit ostaa uuden samanlaisen vakuutuksen. On tärkeää huomata, että tällöin vakuutus on todellakin uusi vakuutus ja mikäli vanhan vakuutuksen voimassaoloaikana sinulle on maksettu korvauksia esim. tapaturmaan liittyen, et saa uudesta vakuutuksesta todennäköisesti korvauksia samaan vammaan liittyen.

Mikäli haluat vähentää korvaussummaasi ja täten pienentää kuukausierääsi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Vakuutustorin Tuloturvan korvausasiat käsittelee:

TPA Claims & Admin AB (TPA). Kun työttömyys tai vahinko tapahtuu, olethan mahdollisimman nopeasti yhteydessä TPA:n asiakaspalveluun sähköpostitse vahingot@tpaclaims.fi  Voit myös soittaa asiakaspalveluun numeroon 0800 133 233. Asiakaspalvelua saa suomeksi ja englanniksi.

 

Vakuutuksenantajana toimii ruotsalainen vakuutuskonserni Maiden Life & General Insurance. Lisätietoja löydät täältä.