Yrittäjän työttömyysturva - lisää rahaa työttömyyden varalle

Yrittäjän työttömyysturva – Vakuutustori.fin kautta saat Suomen kattavimman Tuloturvan. Jopa 1000€/kk ylimääräistä rahaa työttömyyden aikana.

Hinta alkaen 14,32 €/kk.

Alta löydät myös vertailutaulukon, joka havainnollistaa yrittäjän vaihtoehtoja.

Työttömyys

Tuloturvasta saat kuukausittaista rahallista korvausta työttömyyden kohdatessa. Tämä maksetaan ansiosidonnaisen työtttömyysturvan lisäksi.

Työkyvyttömyys

Tuloturvasta saat kuukausittaista rahallista korvausta pysyvän tai tilapäisen työkyvyttömyyden varalta, jos esimerkiksi sairastut tai joudut tapaturmaan.

Henki

Tuloturva toimii myös henkivakuutuksena ja antaa rahallista turvaa tapaturmaisen kuoleman varalta.

Vakuutustori Tuloturva -vakuutus on erittäin kattava vakuutus verrattuna vain Kelan päivärahaan.

Yrittäjän työttömyysturva

Yrittäjä ei voi työttömyyden tai työkyvyttömyyden kohdatessa saada samanlaista ansiosidonnaista työttömyyskorvausta kuin tavallinen palkansaaja. Jos henkilö toimii yrittäjänä (esimerkiksi freelancer-työntekijänä) ja on myös palkkatöissä, voi henkilö yleensä valita kuuluuko palkansaajan työttömyyskassaan vai luokitteleeko itsensä yrittäjäksi.

Jos kuitenkin päätoiminen yrittäjä joutuu lopettamaan yritystoimintansa, voi hän heikoimmassa tapauksessa saada vain Kelan peruspäivärahaa. Peruspäiväraha on kuukaudessa vain noin 700€, joten yrittäjän on tärkeää turvata toimeentulonsa myös muulla tavoin. Vakuutustorin Tuloturva -vakuutus on joustava, kerran kuukaudessa maksettava vakuutus, joka tuo rahallista turvaa jopa 1 000 €/kk Kelan peruspäivärahan lisäksi. Tällöin yrittäjä voi saada yli 1 700 €/kk tuloja siihen asti, kun työllistyy tai 12 kk maksuraja tulee vastaan.

Miten työttömyyskorvauksen voi käyttää?

Yrittäjän saadessa korvauksia vakuutuksesta, ovat nämä yrittäjän henkilökohtaista tuloa. Varat voi käyttää miten haluaa, esimerkiksi laskujen maksuun, asuntolainaan, vuokraan tai vaikka autolainan osamaksuun.

Voiko vakuutuksen maksut vähentää verotuksessa?

Yrittäjä turvaa vakuutuksella toimeentuloaan työttömyyttä ja työkyvyttömyyttä vastaan. Koska yrittäjien tilanteet voivat olla erilaisia, suosittelemme, että yrittäjät kääntyvät kirjanpitäjänsä puoleen varmistaaksensa asian.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tuloturva on vapaaehtoinen vakuutus, joka tuo turvaa odottamattomiin elämäntilanteisiin. Jos esimerkiksi jäät työttömäksi tai sairastumisen tai loukkaantumisen vuoksi et pysty esimerkiksi työskentelemään yli 30 päivään, tuloturvavakuutuksen kautta voit saada kuukausittaisia lisätuloja. Korvauksen käyttötarkoituksen saat itse päättää ja tämä ei vaikuta ansiosidonnaiseen työttömyysturvaasi, vaan korvaus maksetaan sen päälle.

Tiesitkö, että mikäli olet sairaana pitkään ja joudut Kelan päivärahalle, voivat kuukausitulosi vähentyä jopa 30 – 50 %.

Tuloturvasta voit saada kuukausittaista rahallista korvausta, mikäli joudut pysyvästi työttömäksi. Vakuutustorin Tuloturva tuo turvaa kaikkialla maailmassa 24/7:

  • Yli 30 päivää kestävältä työttömyydeltä
  • Yli 30 päivää kestävältä tahattomalta työkyvyttömyydeltä, kun työkyvyttömyys johtuu sairaudesta
  • Tapaturman aiheuttama työkyvyttömyydellä ei ole vähimmäisaikaa, vaan korvauksia voi hakea heti, mikäli vakuutuksen voimaantulon jälkeen joudut tapaturmaan
  • Tapaturmaisen kuoleman korvaussumma on 12 x valitsemasi korvaussumma

Vakuutustorin kautta voit ostaa itsellesi tuloturvan täältä. Hyvä pääsääntö on, että mitä suurempi korvaussumma ja mitä laajempi kattavuus vakuutuksella on, sitä suurempi vakuutusmaksu.

Ei. Tuloturva on juuri tarkoitettu tuomaan lisätuloja työttömyyden tai työkyvyttömyyden sattuessa omalle kohdalle. Ehtojen täyttyessä sinulle maksetaan valitsemasi kuukausittainen korvaussumma tilillesi. 

Kyllä, tietyin varauksin.

Työttömyydestä  ja työkyvyttömyydestä saadut korvaukset ovat veronalaista tuloa, mutta vakuutusyhtiöltä saatu korvaus ei vaikuta ansiosidonnaiseen päivärahaasi, koska et saa korvausta työstä vaan kyseessä on vapaaehtoinen vakuutus.

Henkivakuutuskorvaus on perintöveronalaista tuloa. Otathan huomioon, että verotus voi aina muuttua tulevaisuudessa.

Tuloturva on vapaaehtoinen vakuutus ja sopii lähes kaikille aikuisille. 

Ehdot pähkinänkuoressa:

  • Sinun tulee olla iältäsi 18 – 63-vuotias vakuutuksen aktivoimiseksi.
  • Olet ollut vakituisessa työsuhteessa tai yrittäjänä vähintään 6 kk ajan ja työaikasi on ollut vähintään 17 tuntia viikossa.
  • Asut vakituisesti Suomessa ja kuulut Suomen sosiaaliturvan piiriin.
  • Olet täysin työkykyinen
  • Vakuutusta ottaessasi et ole tietoinen irtisanomisesta tai tulevasta työttömyydestä.

Tuloturva sopii myös päätoimiselle yrittäjälle tai ammatinharjoittajalle. Tärkeintä on, että olet tehnyt vähintään 6 kk ajan töitä päätoimisena yrittäjänä ja kuulut Suomen sosiaaliturvan piiriin. Voit myös varmistaa asian asiakaspalvelustamme.

Yrittäjänä voit myös olla oikeutettu vähentämään vakuutusmaksut yrityksen kuluna. Tämä pitää aina tarkistaa omalta kirjanpitäjältä.

Lue lisää täältä.

Mikäli haluat korottaa korvaussummaa, voit ostaa uuden samanlaisen vakuutuksen. On tärkeää huomata, että tällöin vakuutus on todellakin uusi vakuutus ja mikäli vanhan vakuutuksen voimassaoloaikana sinulle on maksettu korvauksia esim. tapaturmaan liittyen, et saa uudesta vakuutuksesta todennäköisesti korvauksia samaan vammaan liittyen.

Mikäli haluat vähentää korvaussummaasi ja täten pienentää kuukausierääsi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Vakuutustorin Tuloturvan korvausasiat käsittelee:

TPA Claims & Admin AB (TPA). Kun työttömyys tai vahinko tapahtuu, olethan mahdollisimman nopeasti yhteydessä TPA:n asiakaspalveluun sähköpostitse vahingot@tpaclaims.fi  Voit myös soittaa asiakaspalveluun numeroon 0800 133 233. Asiakaspalvelua saa suomeksi ja englanniksi.

Linkki korvaushakemukseen

Vakuutuksenantajana ja vakuutusyhtiönä toimii hyvämaineinen ruotsalainen vakuutuskonserni Maiden Life & General Insurance, joka toimii pohjoismaissa ja Keski-Europpassa. Vakuutusyhtiö erikoistuu henkilövakuuttamiseen, johon myös Tuloturva kuuluu. Lisätietoja löydät täältä.

Vakuutustori.fi on Suomen Finanssivalvonnan valvonnassa toimiva vakuutusasiamies, joka tarjoaa henkilövakuutuksia Suomessa. Yrityksemme erikoistuu henkilövakuutuksiin ja tarjoaa kaikille suomalaisille parempaa työttömyys- ja työkyvyttömyysturvaa. Vakuutusten ostaminen kauttamme on helppoa, turvallista ja joustavaa. Asiakkaamme voivat hallita kauttamme ostettuja vakuutuksia ja omia tietoja OmaTili-palvelumme kautta.

logo

Hei!

Oletko varma, että et tarvitse lisäturvaa?