Vakuutukset

Vakuutuksilla voit vakuuttaa itsesi, perheesi, omaisuutesi ja lemmikkisi. Lue alta yleistietoa vakuutuksista.

Vakuutus elämäntilanteesi mukaan

Kaikille meille tapahtuu elämässä odottamattomia asioita. Vakuutukset ovat ihmisten ja yritysten riskienhallintaa vahinkojen sattuessa. Onkin siis tärkeää, että vakuutukset ovat linjassa oman elämäntilanteen ja -tyylin kanssa. Paljon matkustelevan kannattaa ylläpitää laajaa matkavakuutusta, extreme-lajien harrastajien kannattaa vakuuttaa itsensä mahdollisten tapaturmien varalle ja perheellisen kannattaa harkita henkivakuutusta ja sairaus- ja tapaturmavakuutusta lapselle. 

Mistä sitten tietää, että on valinnut itselleen sopivan vakuutuksen? On hyvä tehdä itselleen listaus, mitä omistaa, mitä harrastaa, mikä on perhetilanne ja onko itsellä lemmikkejä. Tämän jälkeen on hyvä kysyä itseltään, että tulisiko vahingon, sairauden tai kuoleman varalta kyseiset henkilöt ja asiat vakuuttaa. Seuraava askel on löytää itselleen sopivin vakuutus ja kilpailuttaa vakuutukset asiantuntijoiden tai itsepalvelumme kautta. 
 

Henkilövakuutus on oman henkilökohtaisen hyvinvointisi tuki ja turva. Terveys on meille kaikille luonnollisesti hyvin arvokas. Sitä pitää kuitenkin helposti itsestään selvyytenä, kunnes jotain äkillistä ja odottamatonta tapahtuu. Henkilövakuutuksella voit vakuuttaa terveytesi sairauden tai tapaturmaisen loukkaantumisen varalta. Henkilövakuutus korvaa myös läheistesi toimeentulon pahimman yli, jos menehdyt tapaturmaisesti tai sairauteen. Henkilövakuutuksilla korvataan siis sinuun kohdistuvia vahinkoja ja se tuo turvaa sinun ja perheesi taloudelliseen tilanteeseen vahingon sattuessa.

Vakuutustori Tuloturva -vakuutus

Vakuutus on tarkoitettu tuomaan rahallista turvaa yllättäviin elämäntilanteisiin. Vakuutuksesta saa 200 - 1000 €/kk riippuen valitsemastasi tasosta ja korvausta maksetaan työttömyyden sattuessa, tai mikäli sairastut tai loukkaannut vakavasti ja olet työkyvytön. Vakuutus korvaa myös tapaturmaisen kuoleman.

Hinta alkaen 14,32 €/kk.
Vakuutus voidaan irtisanoa koska tahansa.

Matkavakuutus

Matkavakuutus korvaa itsellesi ja matkatavaroillesi aiheutuneita vahinkoja. Voit ottaa matkavakuutuksen tarpeesi mukaan vain yhdelle matkalle tai jatkuvana vakuutuksena.

Henkivakuutus

Henkivakuutuksella turvaat perheesi ja lähimmäistesi elintason, jos sinulle sattuisi pahin. Henkivakuutus kattaa sekä sairauden, että tapaturman aiheuttaman kuoleman. Lue lisää klikkaamalla ikonia.

Kotivakuutus on hyvä olla sekä omistus- että vuokra-asunnossa. Kotivakuutus korvaa vahingot, joita tapahtuu kotona. Tärkein suoja on tulipaloa ja irtaimistoa varten, mutta kotivakuutus korvaa myös esimerkiksi pienelektroniikkaa. Monet kotivakuutukset korvaavat irtaimiston vahingot (esim. huonekalut, kodinkoneet ja arvokkaat esineet) myös 50 km säteellä kotoa. Tyypillinen tilanne on esim. kalliin kännykän rikkoutuminen kodin ulkopuolella. Kotivakuutuksen hintaan vaikuttaa asunnontyyppi (kerrostalohuoneisto vai omakotitalo), asunnon koko, irtaimiston korvausmäärä ja omavastuun osuus. Omavastuu tarkoittaa sitä, että maksat aina tämän summan itse ennen kuin vakuutuksesta voidaan hakea korvauksia. Vanhan matkapuhelimen arvo voi esimerkiksi olla alle omavastuuosuuden, jolloin vakuutusyhtiö ei korvaa vakuutuksenottajalle mitään vahingon tapahtuessa.

Kotivakuutuksen yhteydessä monesti tarjotaan myös vastuu- ja oikeusturvavakuutuksia. Vastuuvakuutus voi korvata vahingon, jonka tahattomasti aiheutat toiselle henkilölle tai tämän omaisuudelle. Oikeusturvavakuutus taas korvaa kustannukset, jos tarvitset lakipalveluita oikeudenkäyntiä varten. Suurimmassa osassa kotivakuutuksia oikeusturvavakuutus korvaa kustannukset 8500 EUR asti. 

Mikäli omistat auton, tulee sinun hankkia autollesi vähintään lakisääteinen liikennevakuutus. Mikäli haluat lisäturvaa vahinkojen varalle, voit ostaa liikennevakuutuksen lisäksi vapaaehtoisen kattavamman kaskovakuutuksen. Liikennevakuutus on Suomessa pakollinen kaikille liikennöiville ajoneuvoille, mukaan lukien esim. moottoripöyrät, ja se korvaa kaikki liikenteessä aiheuttamasi henkilövahingot ja mahdolliset vahinkotapahtuman sattuessa myös toisen osapuolen omaisuuden vahingot.

Likennevakuutus ei kuitenkaan korvaa omalle autollesi sattuvia vahinkoja ja tästä syystä on suositeltavaa hankkia autolle myös osakasko- tai laajempi kaskovakuutus. Kun kilpailutat autovakuutuksia, kannattaa huomioida hinnan lisäksi myös vakuutusten kattavuus sekä omavastuun määrä. Lue lisää tästä.

Matkavakuutus

Matkavakuutus sisältää matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Matkustajavakuutus korvaa matkustajan matkalla sattuneet sairaanhoitokustannukset, kuten esimerkiksi lääkekulut ja lääkärinpalkkiot. Matkatavaravakuutus korvaa esimerkiksi tavaroiden varkaus-, rikkoutumis- ja häviämisvahinkoja. Matkavakuutus voi sisältää muitakin ominaisuuksia, jotka vaihtelevat vakuutusyhtiöittäin.

Tärkeää huomioida matkavakuutusta valittaessa:

  • Tarkistaa onko vakuutus kertavakuutus yhtä matkaa varten vai toistaiseksi voimassaoleva, jolloin se on voimassa kaikilla matkoillasi vakuutuksen voimassaoloaikana
  • Tarkistaa mahdolliset rajoitukset esim. matkustaessa eksoottisiin kohteisiin Euroopan ulkopuolelle
  • Varmistaa kattaako matkatavaravakuutuksen enimmäiskorvausmäärä omien matkatavaroiden arvon
  • Tarkistaa kattaako matkavakuutus kanssamatkustajat vai tarvitsevatko esim. lapset omat matkavakuutukset
logo

Hei!

Oletko varma, että et tarvitse lisäturvaa?